ONTDEK FRIS

ONTDEK FRIS


Alles kan en mag; we creëren samen


Fabriek Fris is gestart door onze achtergronden en affiniteit met het vak en de mensen.

We zijn begonnen met als doel om de kledingproductie weer terug naar Nederland te halen. De kennis en kunde rondom het textielambacht is binnen Nederland namelijk nagenoeg weg. Wij wilden dat op deze manier weer terugbrengen. Daarnaast merken we ook dat de vraag naar productie uit Nederland groot is.”


Het team bestaat niet uit Nederlandse ontwerpers of textielmakers, maar vluchtelingen uit allerlei gebieden. “Wij geven mensen met een vluchtelingen achtergrond een plek die veel meer is dan werk alleen. We helpen hen met van alles en ondersteunen hen op de werkvloer.We werken met mensen van allerlei afkomsten: van Iran tot aan Mexico. Daarmee hebben we direct ook met allerlei religies en culturen te maken; alles loopt door elkaar. Iedereen helpt elkaar en is welkom.

Zo ontzettend mooi en inspirerend om te zien. Je ziet het wederzijds respect voor elkaar in het onderling contact.

TEAM FRIS

ROSAN

TEAMLEIDER

Rosan heeft in het begin van haar carrière al eerder een productiefaciliteit opgezet in Macedonië, alle opgedane kennis implementeert ze binnen Fris. Met haar achtergrond als hoofdontwerper van een textiel bedrijf adviseert en coacht ze ontwerpers en labels met hun collecties en ontwikkeling.

KIM

TEAMCOACH

Kim heeft een grote passie voor het helpen van mensen en met haar enthousiasme coacht zij medewerkers in hun eigen proces. Met haar achtergrond in bedrijfskunde optimaliseert ze constant de werkprocessen en we maken dankbaar gebruik van haar marketing skills.

MONIEK

PRODUCT-

ONTWIKKELAAR

Moniek is een ervaren patroonmaker. Met haar technische achtergrond en grote interesse in het ontwikkelen van kleding helpt zij graag iedereen om dit werkelijkheid te maken.

RIYAD

SNIJDER

Riyad is binnen Fris voornamelijk bezig met het snijden en voorbereiding van de orders. Met zijn jarenlange ervaring binnen de confectie als snijder is hij helemaal op zijn plek binnen deze positie. 

ZAKARIA

CONFECTIE MAKER

Zakaria brengt ook veel ervaring mee binnen het atelier. Hij maakt de samples maar is voornamelijk bezig met de productie en helpt vaak de anderen met de kneepjes van het vak.

MOHAMMED

SAMPLE MAKER

Mohammed is binnen Fris de persoon die de samples maakt. Hier heeft hij veel ervaring in en een echte expert in het maken van de eerste samples.